Voorinschrijving zonnestroomdelen KDC Rozemarijn van start

De voorinschrijving voor zonnestroomdelen op het dak van KDC Rozemarijn is van start gegaan. Circa 40 huishoudens in Haarlem kunnen daar vanaf de tweede helft van 2018 samen hun eigen duurzame zonnestroom opwekken. Op vrijdag 20 april 2018 organiseert Het Spaarne Collectief  met medewerking van Kennemer Energie en de gemeente Haarlem een informatieavond voor geïnteresseerden.

Helaas heeft niet iedereen een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Andere mensen kunnen slechts enkele panelen plaatsen; lang niet genoeg om in de eigen vraag naar duurzame energie te voorzien. En weer anderen hebben geen eigen dak omdat ze in een appartement wonen. De oplossing? Gewoon zonnestroom opwekken op een groot dak in de buurt. Vanaf de tweede helft van 2018 gebeurt dat op het dak van KDC Rozemarijn op de Laan van Angers 1 in Haarlem.

Energie voor morgen

Inmiddels zijn er in Haarlem 5 collectieve zonnestroomdaken in bedrijf waaraan al zo’n 350 huishoudens meedoen. En met succes, want de energiecoöperaties die deze projecten beheren, hebben wachtlijsten en zouden graag veel meer daken van zonnepanelen willen voorzien.

Liesbet Hanekroot van Kennemer Energie realiseert in opdracht van de gemeente Haarlem meer zonnestroomdaken: “Meedoen aan een collectief zonnestroomdak is eenvoudig en met weinig risico. Je wekt je eigen schone energie op samen met buurtgenoten en verdient je investering via de veel lagere energierekening in zo’n 9 jaar terug. Dat spreekt veel mensen aan.”

Eveline Mathot en Pieter Bosma hebben het initiatief genomen tot dit collectieve zonnestroomdak. Ze noemen zich Het Spaarne Collectief. “We zijn dolgelukkig dat we nu samen met buurtgenoten zonnestroom kunnen opwekken bij KDC Rozemarijn. We hebben al een paar jaar gezocht naar een geschikt dak in de buurt en nu gaat het er eindelijk van komen.”

Kinderdagcentrum Rozemarijn dat nu ruim 5 jaar hier is gevestigd, ziet het ter beschikking stellen van het dak voor het collectief opwekken als een goede manier om de band met de buurt verder te versterken. Vincent Wagenaar van KDC Rozemarijn is dan ook enthousiast: “Rozemarijn wil graag verbinding aangaan met de omgeving. Dit initiatief sluit daarbij perfect aan. En we gaan zelf ook deelnemen met zonnestroomdelen!”

Informatiebijeenkomst

 

Als je woont in een van de volgende postcodegebieden 2012, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2102, of 2142 kun je meedoen aan dit zonnestroomdak. In totaal zijn er zo’n 200 zonnestroomdelen beschikbaar. Je bent van harte welkom op de informatieavond op vrijdag 20 april 2018 vanaf 19:30 uur in KDC Rozemarijn aan de Laan van Angers 1 in Haarlem. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Het Spaarne Collectief op het.spaarne.collectief@gmail.com.  Als je jouw zonnesdtromdelen wilt reserveren, ga naar de pagina voor voorinschrijving bij KDC Rozemarijn.
Deze nieuwe zonnecentrale zal na deze zomer worden gebouwd.

Voor meer informatie over deelname aan een zonnestroomdak in het algemeen, bekijk ook de Veelgestelde vragen.