Voorinschrijving zonnestroomdelen Onze Gezellen van start

Velden van Onze Gezellen

De voorinschrijving voor zonnestroomdelen op het dak van Omnisportvereniging Onze Gezellen is van start gegaan. Circa 80 huishoudens in Haarlem, Velserbroek en Santpoort Zuid kunnen daar vanaf de tweede helft van 2018 samen hun eigen duurzame zonnestroom opwekken. Op dinsdag 15 mei 2018 organiseert Onze Gezellen in samenwerking met Kennemer Energie  een informatieavond voor geïnteresseerde leden van de sportverenigingen van Onze Gezellen.

Helaas heeft niet iedereen een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Andere mensen kunnen slechts enkele panelen plaatsen; lang niet genoeg om in de eigen vraag naar duurzame energie te voorzien. En weer anderen hebben geen eigen dak omdat ze in een appartement wonen. De oplossing? Gewoon zonnestroom opwekken op een groot dak in de buurt. Vanaf de tweede helft van 2018 gebeurt dat op het dak van R.K.S.V. Onze Gezellen op de Van der Aartweg 16 in Haarlem.

Energie voor morgen

Inmiddels zijn er in Haarlem 5 collectieve zonnestroomdaken in bedrijf waaraan al zo’n 350 huishoudens meedoen. En met succes, want de energiecoöperaties die deze projecten beheren, hebben wachtlijsten en zouden graag veel meer daken van zonnepanelen willen voorzien.

Liesbet Hanekroot van Kennemer Energie realiseert in opdracht van de gemeente Haarlem meer zonnestroomdaken: “Meedoen aan een collectief zonnestroomdak is eenvoudig en met weinig risico. Je wekt je eigen schone energie op samen met club- en buurtgenoten en je verdient jouw investering via de veel lagere energierekening in zo’n 9 jaar terug. Dat spreekt veel mensen aan.”

Het bestuur van de Omnivereniging Onze Gezellen, ziet het ter beschikking stellen van het dak voor het collectief opwekken van zonnestroom door de leden van de club als een goede manier om de band met de leden verder te versterken. Fred Smit van het bestuur is dan ook enthousiast: “Het bestuur en de leden van Onze Gezellen willen graag meer betrokkenheid bij de club. Dit initiatief sluit daarbij perfect aan. En de club zal zelf ook zonnestroomdelen nemen!”

Informatiebijeenkomst

 

Als je woont in een van de volgende postcodegebieden 1991, 1992, 2025, 2026, 2063, of 2071  en je bent lid van een van de sportverenigingen van Onze Gezellen, dan kun je meedoen aan dit zonnestroomdak. In totaal zijn er zo’n 500 zonnestroomdelen beschikbaar. Je bent van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 15 mei 2018 vanaf 19:30 uur in de kantine van het clubgebouw van Onze Gezellen op de Van der Aartweg 16 in Haarlem. Meld je hiervoor aan op de aanmeldpagina voor het zonnestroomdak bij Onze Gezellen. 
Deze nieuwe zonnecentrale zal na deze zomer worden gebouwd.

Voor meer informatie over deelname aan een zonnestroomdak in het algemeen, bekijk ook de Veelgestelde vragen.