De Kleine Verhuizer zegt ja tegen eerste collectief zonnestroomdak in Velsen

De Kleine Verhuizer en Energiek Velsen december 2017

De Kleine Verhuizer in IJmuiden biedt graag haar dak aan aan leden van de Coöperatie Energiek Velsen voor het opwekken van zonnestroom samen met buurtgenoten in IJmuiden. 

Op 11 december 2017 hebben het bedrijf De Kleine Verhuizer en de Coöperatie Energiek Velsen een intentieverklaring getekend voor het ontwikkelen van  een collectief zonnestroomdak op een groot dak van De Kleine Verhuizer in de Ampèrestraat in IJmuiden. Dit zal het eerste collectieve zonnestroomdak in Velsen worden.

Wat gaat er gebeuren?

Naar verwachting zal medio 2018 gestart worden met het opwekken van zonnestroom door een installatie met 248 zonnepanelen. Bewoners en bedrijven van IJmuiden en Santpoort (in de postcodegebieden  1951, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976 of 2071) kunnen hieraan deelnemen en daarmee gedurende 15 jaar interessante kortingen krijgen op hun energieheffing. Voordat het zover is zal een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd worden door Stichting Kennemer Energie naar de bouwconstructie van het gebouw, de technische, economische en financiële haalbaarheid en andere risico’s.

Joost Kok, bestuurder van de Coöperatie Energiek Velsen:

‘Dit is een mijlpaal in ons bestaan. Het is geweldig dat de eigenaren van het bedrijf De Kleine Verhuizer hierin willen samenwerken met ons. We hopen op deze manier vele Velsenaren te kunnen helpen zelf samen duurzame energie op te wekken!’

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de website van Energiek Velsen.

logo Coöperatie Energiek Velsenlogo De Kleine Verhuizer