Doe mee met zonnestroomdak Onze Gezellen

Momenteel werkt Kennemer Energie druk aan de voorbereiding van de collectieve zonnestroominstallatie op het dak van Onze Gezellen in Haarlem-Noord. Er is nog ruimte voor buurtbewoners om te participeren.

Het gat om in totaal 326 zonnestroomdelen. Inmiddels is een flink deel daarvan vooringeschreven door bewoners en zijn er nog circa 80 zonnestroomdelen beschikbaar.

Onze Gezellen en Kennemer Energie kunnen starten met de aanleg van de zonnepanelen als er voldoende mensen hebben ingeschreven. Erna Hollander begeleidt het project vanuit de coöperatie: “Het loopt goed met de inschrijvingen. Het zou heel mooi zijn als we voor de winter nog kunnen starten. Het is erg interessant om mee te doen voor buurtbewoners. Zij ontvangen een korting op de energiebelasting via de eigen energierekening voor de opgewekte stroom van hun zonnestroomdelen. En als coöperatie gaan we de stroom verkopen, ook daar delen de deelnemers in. Al met al word je mede-eigenaar van de installatie en verdien je je investering terug binnen 10 jaar. De opbrengst is gegarandeerd voor 15 jaar via de postcoderoosregeling. Interessant dus voor mensen die op hun eigen dak geen stroom kunnen of willen opwekken, maar wel willen profiteren van lokale eigen stroom en willen bijdragen aan de verduurzaming van de omgeving.”

Geïnteresseerden die wonen in de postcodegebieden rond Onze Gezellen (1991,1992, 2025, 2026, 2063, 2071) kunnen meer informatie vinden en inschrijven op www.kennemerenergie.nl/oghaarlem.