Kennemer Energie partner in ECONOBIS

Voor zowel bestaande energiecoöperaties als startende initiatieven is het belangrijk om de informatieverwerking en administratie op orde te hebben. Juist daarom is Kennemer Energie partner in de ontwikkeling van ECONOBIS; een oplossing waarmee beter kan worden gefocust op versnelling van de transitie naar duurzame energie.

ECONOBIS biedt elk energie-initiatief in Nederland, zowel groot als klein, vanaf medio 2018 een integraal, breed gedragen en betaalbaar ICT-platform. Met ECONOBIS maken we samen onze initiatieven toekomstbestendig: we professionaliseren onze backoffices, kunnen onze leden beter van dienst zijn en voldoen aan wettelijke eisen. Zo maken we samen onze initiatieven toekomstbestendig, kunnen we onze leden beter van dienst zijn en – misschien wel het belangrijkste – creëren we ruimte om ons professioneel te ontwikkelen.

Wat je van ECONBIS kunt verwachten

Functies die worden ontwikkeld zijn onder andere:

  • Relatiebeheer (leden, belangstellenden, leveranciers enz.).
  • E-mail-verkeer met contacten (eigen look & feel).
  • Documentbeheer (zoals brieven, overeenkomsten en facturen).
  • Opslag documenten per contact (inkomend en uitgaand).
  • Projectadministratie (postcoderoos, leningen enz.).
  • Uitwisseling gegevens met energiemaatschappijen (postcoderoos).
  • Marketing (selecties, projecten, mailing).
  • Koppeling met Boekhoudpakket.

Download hier een brochure over ECONOBIS.

Initiatiefnemers

ECONOBIS is een project van een aantal energiecoöperaties en organisaties in Nederland die samen Coöperatie Ecode hebben opgericht van waaruit ECONOBIS wordt ontwikkeld. ECONOBIS werkt samen met energiemaatschappijen maar is onafhankelijk. Alle deelnemers en toekomstige deelnemers aan het project zijn lid van Coöperatie Ecode en daardoor mede-eigenaar van de ICT-oplossing ECONOBIS. De eerste versie van ECONOBIS wordt in begin 2018 in gebruik genomen. Medio 2018 komt ECONOBIS beschikbaar voor de overige leden van Coöperatie Ecode.